Δικηγόρος, LL.M.

Η Δανάη είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων σπουδώνστη Φωτογραφία Τεκμηρίωσης από το University of South Wales καιτη Διανοητική Ιδιοκτησία από το Queen Mary University of London.

Έχει εργαστεί ως νομικός στον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας, τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Υπήρξε μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τον εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου διανοητικής ιδιοκτησίας και προσφάτως συνέδραμε στη σύσταση ενός νέου οργανισμού συλλογικής διαχείρισης των δικαιωμάτων μουσικοσυνθετών, στιχουργών και εκδοτών.

Η Δανάη ειδικεύεται στην πνευματική ιδιοκτησία στις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες και παρέχει συμβουλές σε δημιουργούς, καλλιτέχνες, εταιρείες παραγωγής κινηματογραφικών και τηλεοπτικών ταινιών, διαφημιστικές και εκδοτικές εταιρείες, πάνω σε ένα ευρύ φάσμα συναλλακτικών και κανονιστικών θεμάτων στους τομείς της πνευματικής ιδιοκτησίας και των συγγενικών δικαιωμάτων, της βιομηχανικής ιδιοκτησίας, του δικαίου ΜΜΕ, της ψηφιακής διανοητικής ιδιοκτησίας και της προστασίας δεδομένων.

Μιλάει Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά.

ΕπικοινωνίαΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.