Δικηγόρος Α.Π. /Σύμβουλος ρυθμιστικών πολιτικών, LL.M/Cambridge University

Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην Πνευματική Ιδιοκτησία, το Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο, το Δίκαιο και τις Πολιτικές της ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανταγωνισμού στο Cambridge University (Trinity Hall College) και το Θεσμικό Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Robert Schuman του Στρασβούργου. Απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών.

Με εμπειρία στην δικηγορία πλέον εικοσαετίας, συμβουλεύει σε θέματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας, ανταγωνισμού, ηλεκτρονικού εμπορίου και προσωπικών δεδομένων πολυάριθμες διεθνείς εμπορικές ενώσεις και επιχειρήσεις από τις Η.Π.Α., την Ε.Ε. και την Ελλάδα κινηματογραφικών, τηλεοπτικών παραγωγών, ψηφιακών εφαρμογών, εκδόσεων, software, Internet, διαφήμισης, ΜΜΕ, entertainment, start-ups, καθώς και επιφανείς προσωπικότητες από τον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.

Ως νομικός σύμβουλος και σύμβουλος δημόσιων πολιτικών εμπορικών ενώσεων του οπτικοακουστικού και εκδοτικού τομέα, έχει ασχοληθεί σε βάθος με θέματα κινηματογραφικών παραγωγών, εκδόσεων, πειρατείας, οργανισμών συλλογικής διαχείρισης/προστασίας και κινήτρων παραγωγής/διανομής οπτικοακουστικών έργων.

Διετέλεσε νομικός σύμβουλος επί δημόσιων ρυθμιστικών πολιτικών, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Οργανισμού για της Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας σε 10 διαδοχικά μνημονιακά προγράμματα τεχνικής βοήθειας προς την Ελληνική Κυβέρνηση στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με στόχο την τόνωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στους τομείς της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων, της άρσης διοικητικών εμποδίων (γραφειοκρατία), της άρσης εμποδίων και αξιολόγησης πολιτικών ανταγωνισμού και της απλοποίησης των αδειοδοτήσεων επιχειρήσεων.

Έχει επανειλημμένως δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες σε εγχώρια και διεθνή νομικά περιοδικά.

Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα για θέματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας σε διεθνείς συνδιασκέψεις της Unesco, του ASEF και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Διετέλεσε Ρproject manager σε προγράμματα πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δίδαξε τα μέλη του Κυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Ευρωπαϊκό δίκαιο Πνευματικής και Βιομηχανικής ιδιοκτησίας. Επίτιμο μέλος και νομική σύμβουλος φιλανθρωπικών οργανισμών για παιδιά σε ανάγκη.

Μιλάει Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.